26 Eylül 2007 Çarşamba günü, önümüzdeki yıl İstanbul’da düzenlenmesi planlanan 14.
Sosyoloji Öğrencileri Kongresi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda, kongrenin tarihçesi ve işleyişine dair bilgiler verildikten sonra, kongrede yapılan sunumların niteliğine dair görüşler bildirildi. Sunumların daha yetkin hale gelebilmesi için, geçen sene temsilciler toplantısında alınan, sunumların kongre öncesinde ilgili üniversitenin öğrencileri arasında yapılarak, bir tartışma geliştirilmesi kararı, tekrar dile getirildi.
2008’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Silahtarağa Kampusunda düzenlenmesi planlanan kongrenin, önümüzdeki süreçteki işleyişine dair belirlenen hususlar ele alınmıştır.
Barınma, beslenme, ulaşım, güvenlik vs. gibi konularda izlenecek yol değerlendirilmiştir.
Bu konularda, yaz döneminde İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne verilmek üzere yazılan dilekçede de belirlenmiş olan noktalar paylaşılmıştır.
Barınma hususunda; kampus alanında bir çadır yerleşkesinin kurulması (bir mimar tarafından kampus alanının çadırların kurulumuna göre planlanması ile) ve çadır ücretlerinin kongre katılımcıları tarafından karşılanması,
Çadır projesinin gerçekleştirilememesi durumunda ise, öğrenci evlerinin ve tatil döneminde yurtların kullanılması, öngörülmektedir.
Beslenme hususunda; Yemek fiyatlarını belli bir miktarda tutmak üzere kamu kuruluşlarının fonlarının kullanılması ile öğle ve akşam yemekleri için İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yemekhanesinin kullanılması, sabah kahvaltısının ise İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından ücretsiz olarak karşılanması, öngörülmektedir.
Ulaşım hususunda; İstanbul dışından gar ve terminallere gelecekler ve İstanbul içinden kongreye katılacaklar için kampusa ulaşımın İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin araçları ile sağlanması öngörülmektedir.
Güvenlik hususunda; Kampus içinde kongre esnasında ve çadır alanında güvenliğin, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin imkanlarıyla sağlanması, öngörülmektedir.
Ayrıca; alana seyyar duş ve tuvaletlerin kurulması planlanmaktadır. Bunun için ortalama bir sayı belirlenmiş ve ilgili şirketlerden fiyat teklifleri alınmıştır.
Kongre ile ilgili kırtasiye malzemelerinin İletişim Yayınları tarafından hazırlanması ve temin edilmesi öngörülmektedir.
Kongre öncesi ve esnasındaki süreçte, aramızdaki iletişimin ağının sağlanması ve belli toplantıların yapılabilmesi için gerekli donanıma sahip, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden kampus içinden bir mekân (oda) talep edilmiştir.
Gerekli izinlerin resmi olarak alınması ile ilgili Bilgi Üniversitesi Santralİstanbul yönetimi ile bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Arus Yumul’la da bir görüşme planlandı. Bu görüşmeler önümüzdeki hafta içinde ilk önce Bilgi Üniversitesi’ndeki arkadaşlar tarafından yapılacaktır. 6 Ekim 2007’de Santralİstanbul’da toplanacak olan üniversitelerle, yapılan görüşmelerin bilgileri paylaşılacaktır. Ayrıca, bundan sonraki süreçte toplantılarda ortak hareket edilmesi kararlaştırılmıştır.
Sosyoloji Öğrencileri Kongresi web sayfasının en kısa zamanda devreye girmesi ile ilgili bir tartışma yapılmış ve şu an panel ve arşivle ilgili sıkıntıların olduğu tespit edilmiştir.
Sosyal Bilimciler Komünü ile ilgili olarak da bir blog kurulması ve bunun üzerinden iletişimin sağlanması konuşulmuş ve bu blogun kongrenin düzenlenme aşamasındaki iletişimi de sağlayacak bir platform olması kararlaştırıldı.
Yine kongre sonrası süreçte, kongrenin düzenlemesinde görev alacak olan Sosyal Bilimciler Komünü’nün bir arada bir dergi çalışmasına girmesi tartışılmıştır. Bu çalışmanın, hem üretmek isteyen insanların söz konusu olanağı bulacakları, hem de süreçte ortaya çıkmasını istediğimiz etkileşim ortamının kaybolmaması amacını taşıdığı belirtilmiştir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder